Lions HadstenLC HadstenMaterieludlejeFavrskovudvalgetInternat. lejre YEC   
  
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk
Klub nyheder RSS-feed
Hvad er RSS?


Internationale ungdomslejre
Lions Clubben udsender hvert år 1 til 2 unge mennesker til ophold i lejre, fortrinsvis i Europa. I juli / august 2010 var Mette Vittrup Sørernsen udsendt til lejr i Sverige. Hun har her i 2016 sendt os en beskrivelse af, hvad opholdet efterfølgende har betydet/ udviklet sig til!

>> Læs mereLilleåmarkedet 2016
Videoklip fra Lilleåmarkedet 2016

>> Læs mereKlik her for besøge Nextwave

 
Tidligere deltageres oplevelser i internationale ungdomslejre
__________________________________________________

 Lejre i 2008 i henholdsvis Tyrkiet og Finland
_____________________________________

 Anders Helge Johansen i Tyrkiet:

 
____________________________________________________________________________________________

 Sara Waack Möller i Finland:

 
______________________________________________________________________________________

 Lejre i 2007 i henholdsvis Belgien og Norge
___________________________________

 Line Brandenborg i Holland:  *
__________________________________________________

 

 Linea Foged i Sverige:   

 
____________________________________________________________________________________________

 

 Lejre i 2006 i henholdsvis Croatien og Sverige
______________________________________

 Louise H. Jensen i Sverige:

 
___________________________________________________________________________________________

 Katrine Siersted i Croatien:

 
____________________________________________________________________________________________

  Lejr i 2005 i Schweiz
___________________

 Anne Donaldsen i Schweiz:

 
___________________________________________________________________________________________


  Lejre i 2004 i henholdsvis Norge og Estland
______________________________________ 

 Deltagere Mick Hulmark og Jeppe Engsig:

 
____________________________________________________________________________________

 Nick Holmark i Tallinn:

 
__________________________________________________________________________________________

 John Engsig i Norge:
Se også. Klik her

John Engsig skriver: 

Jeg sidder i spisesalen i den fede villa sammen med 30 andre fra hele verden. Alle er glade, og snakken går lystigt selvom alle er udmattede efter de mange strabadser fra de foregående dage; overlevelsesture, lange vandreture i fjeldene, klatring, river rafting. Det er bare nogle af de ting som er hændt, så trætheden er godt begrundet. Jeg kikker rundt i salen, og tanken strejfer mig - hvordan kan jeg være så heldig at få alt dette?

For at tage det fra begyndelsen startede det hele med at min mor fandt en annonce i avisen om at man kunne få en gratis tur til Nordnorge, nærmere betegnet Bodø, af Lions Club. Jeg var skeptisk ved det, og mente ikke at det kunne betale sig at sende sådan en ansøgning - så heldig var jeg alligevel aldrig. Men min mor blev ved med at presse på så jeg gav mig, og sendte en ansøgning. Der gik ikke mange dage før jeg havde fået at vide at jeg havde fået turen, og alle de fede ting vi ifølge programmet skulle lave. Forventningerne til det var ret store...

Det var en overraskende stor lufthavn de havde i Bodø, taget i betragtning af at byen ikke er større end Randers, men det var dog ikke svært at finde min nye værts far, med en gul Lions kasket, stå og vente på mig. Måske var det den lange flyvetur som gjorde det, eller den nordnorske accent, men jeg havde svært ved at forstå hvad han sagde til mig. Men med engelsk kan alt jo lade sig gøre og vi kørte et par kilometer for at komme hjem til ham og hans kone for at se mit nye værelse. Det var helt overvældende! De skulle have tre boende i det hele; en pige fra Amerika og en fra Rusland (en farlig blanding - skulle man tro), og så mig. Jeg fik det største og fedeste værelse med havudsigt, computer med fri Internet, fjernsyn mm. - meget mere end jeg havde og turde drømme om. Det var den fedeste uge hos værtsfamilien hvor vi fik set stort set alt hvad der var at se i Bodø, og der var også arrangeret ture hvor vi fik lov til at møde de andre vi skulle i lejr sammen med. Jeg var slet ikke i tvivl om at jeg havde fået mig en masse venner for livet over hele verden. Min uge hos værtsfamilien gik hurtigt, men vi nåede også at opleve utroligt mange ting sammen. Selvom det kun var en uge vi var sammen nåede jeg at få et forbløffende tæt forhold til dem, og et venskab som hel sikkert holder i mange år. Værtsfamilien kørte os den sidste dag hos dem ud til lejren hvor vi skulle tilbringe de sidste to uger af opholdet. Lejren var en campingplads hvor de havde lejet fire mindre hytter til drengene og en stor fælles villa, hovedsagligt til pigerne. Det var den største villa man kan forestille sig. Knap 20 senge, stort køkken med et køleskab der kunne stå fem personer i sammentidligt, tre badeværelser hvor af ét af dem havde spabad. En virkelig god base når vi ikke var ude på eventyr i den Nordnorske natur! Eventyrene var netop også de sjove, og grænseoverskridende for alle deltagerne. Af de ting vi lavede i lejren er det som har gjort størst indtryk på mig da vi skulle vandre ca. 10 km op af et fjeld. Myggene var på størrelse med fluer, og prøvede i et utrolig stort antal desperat på at få os til at opgive, men dehydreret af blod lykkedes det os til sidst. Målet var en hytte langt udenfor civilisation uden mulighed for el og mobiltelefon kontakt. Her boede vi i nogle dage hvor vi bl.a. kravlede i grotter, red på heste, fangede vores egne fisk og fik udviklet vores sammenhold i en ellers meget forskellig gruppe. Gruppen repræsenterede over 20 forskellige nationaliteter med en god blanding af folk fra bl.a. Amerika, Rusland, Afghanistan og Tyrkiet. Jeg havde mange fordomme om de forskellige nationaliteter før lejren, men har fået et helt andet syn. Vi lignede alle sammen hinanden på trods af kulturelle og politiske forskelle. Jeg har fået en stor oplevelse samt venner for livet over hele verden!

 

Der skete utroligt mange ting på denne tur som jeg kunne skrive en roman om, men jeg kan anbefale at man går ind på lejrens hjemmeside hvor der bl.a. er skrevet en god dagbog og lagt en masser billeder ud derfra. http://www.ycamp.lions-club.info/ Mine personlige billeder er desuden også lagt derind (se link på forsiden).

  

 

 
Klik her for at sende en mail til Lions Danmark